You are currently viewing OPENING “HÒFI VIDANOVA Experience Center” TE SAMBIL

OPENING “HÒFI VIDANOVA Experience Center” TE SAMBIL

Hòfi Vidanova: De innovatieve wijk in alle opzichten

Hòfi Vidanova, het eerste woonproject ‘SMART’ en duurzaam op Curaçao blijft in ontwikkeling. Op een terrein ter grootte van 36 hectare in het noorden van de bestaande wijk Schelpwijk komt het project van om en nabij 400 woningen en terreinen. Hòfi Vidanova is geen verkavelingsplan, het betreft de bouw van een wijk.
Naast vijf verschillende woningmodellen zullen er tevens appartementen worden gebouwd. De woningen zijn bestemd voor mensen van verschillende leeftijden en inkomstencategorieën, wat een weergave geeft van onze samenleving.
Het project dat volledig gefinancierd wordt door Stichting Pensioenfonds Vidanova heeft een kostenplaatje van circa 160 miljoen gulden.

Experience Center

Vidanova Groep tezamen met ‘stakeholders’ en andere genodigden hebben het centrum van Hòfi Vidanova in Sambil geopend. Zoals de naam het al zegt: het betreft een ‘Experience Center’ waar allen die interesse hebben in het project alvast de voordelen en comfort kunnen ervaren van het wonen in een echte ‘SMART’ wijk met vele duurzame aspecten. Kom langs in het centrum in Sambil voor alle details hoe vuil water te filteren en te recyclen zodat de vegetatie in de wijk mooi en groen blijft. Kom kijken naar de laatste modellen van verlichting en meters die Aqualectra, zijnde de partner in dit project, gaat installeren in de nieuwe wijk. Deze wijk zal vele groene gebieden hebben, sportfaciliteiten en zelfs gymtoestellen om op te kunnen sporten.

De straten in elke ‘Hòfi’ zijn gemaakt van het innovatieve materiaal “novocrete”, wat beschadigingen beperkt en minder snel verslijt.

Het hoogtepunt wordt ‘Hòfi Wifi’ dus Wifi van super goede kwaliteit wanneer men wandelt in de wijk of als bewoners bijvoorbeeld aan het kletsen zijn in één van de parken, terwijl jongeren ook profijt hebben van goede kwaliteit internet in de recreatiegebieden. De woningen zullen allen uitgerust zijn met zonnepanelen voor elektriciteitsproductie, zodat energiekosten laag blijven voor elke bewoner. De stroom gegenereerd door de zonnepanelen zal ook gebruikt worden voor de straatverlichting in de wijk en deze zullen op afstand bediend kunnen worden.

Een project als Hòfi Vidanova, waar bijna alle aspecten duurzaam en ‘SMART’ zijn, is de toekomst. Vandaar het initiatief voor een levendige en realistische exhibitie in de ‘Experience Center’ in Sambil. Met het oog hierop heeft Hòfi Vidanova op dezelfde datum een mini conferentie georganiseerd in het kader van kennismaking en interactie met de stakeholders. Sectoren hebben hun bijdrage geleverd om het maximale te bereiken en inhoud te geven aan de principes van ‘living lab’.
Samen met de ‘stakeholders’ is het thema inzake duurzame lokale investering behandeld alsmede hoe duurzame ontwikkeling te bereiken op Curaçao.

De website van Hòfi Vidanova is ook actief en kan elk moment bezocht worden.

www.hofividanova.com